2 3 Ay once 27 yasima girdim ve sanirim en krizli yaşım oldu şimdiden. 27 yaş toplumun algisi bakimindan bir eşik galiba, yani 27den küçüksen genç kiz deniliyor 27den itibaren yetişkin, olgun kadın olarak algilaniyor. Bunlari takmamaya calisiyorum ama intwrnette herhangi bir sayfada 27 yaşında hala evlenmediysek geç kalmisiz, 27 yas ve ustundekilere 30 yaşındakiler bile bakmazmış artık kartlaşmışlar vsvsvs. Şu düsünceler travmam oldu cidden. Evlenmek gibi bir dusuncem yok ama insanlarin bu şekilde bir bakış acisi olmasi cok rahatsiz ediyor. Yani 27de boyleyse 30 oldugum zaman yaşayacagim krizi dusunmek bile istemiyorum. Zaten kendimi hic bu yaşlara da ait hissetmiyorum. Ne ara 25 oldum ne ara bu yaşa geldim ne ara 30 olcam hiçbir şey anlamadim. 23 24 yaşıma kadar sınav peşinde koşturup 25te ise başladim tam gezip tozmaya baslayacagim yillarda gençligim bitti. Hayattan bir gram bile zevk alamiyorum. 3 yıl sonra 20lere veda edecek olmak içime sıkıntılar bastırıyor. Bir de insanlara yaşımı söyledigim zaman inanamiyorlar ay kucukmussun diyorlar demek ki daha büyük duruyorum bu da canımı sıkıyor. (Bana kucukmussun diyen de 30 yaşında yani pek fark yok) keşke kimse kimseye yas falan sormasa sonrasında verilen tepkiler tatsız oluyor çünkü. Hayat 30larda başlıyor falan deniliyor ama kim ne derse desin 20lerdeki o tazelik freshlik genclik hissi olmuyor bence bu bir gercek. Yüze bile bir olgunluk geliyor.
Bir de ben evlenmeyi dusunmuyorum ailemle yaşasam 30 yasındaki birinin aileyle yasamasi da tuhaf bulunuyor. 30 da 27 gibi bir eşik sanki, 29da aileyle yaşasan tuhaf olmaz ama 30 olunca butun algi degisiyor. Ve butun bunlarla nasil bas edicem bilmiyorum, 30 yasimi gormek istemiyorum
Bir de ben evlenmeyi dusunmuyorum ailemle yaşasam 30 yasındaki birinin aileyle yasamasi da tuhaf bulunuyor. 30 da 27 gibi bir eşik sanki, 29da aileyle yaşasan tuhaf olmaz ama 30 olunca butun algi degisiyor. Ve butun bunlarla nasil bas edicem bilmiyorum, 30 yasimi gormek istemiyorum